28 Nisan 2008 Pazartesi

Caterpillar 1.1.1 - Cracked

CaterpillarEvet arkadaşlar. Bu yazımızda, iPhone 'umuza sayısız özellik kazandıran, SMS mesajlarımızın gizliliğini sağlayan -ki bana göre en çok işe yarayan özelliği budur- Caterpillar programını, lisans satın almadan nasıl limitsiz olarak kullanacağımızı anlatacağım.


Caterpillar programını bilmeyen iPhone kullanıcıları için program hakkında biraz özet geçelim.

RiP Dev Team 'in geliştirdiği bir iPhone uygulaması olan Caterpillar, telefonumuza kullanışlı özellikler ekler. Yazımın başında da belirttiğim gibi, çoğumuz SMS mesajı uyarısında mesajı kimin gönderdiğinin ve ne gönderdiğinin açıkça ortaya çıkmasından şikayetçiyiz. Bu şikayetimizi Caterpillar bize sunduğu olanaklarla tarihe gömüyor... Privacy özelliğini aktif ettiğinizde,
dilerseniz sadece SMS gönderen kişinin adını gösterebiliyor, dilerseniz hiçbirini göstermeden sadece ekranda "Text Message" yazısının gelmesini sağlayabiliyorsunuz.

Bir özelliği de, Unlock ekranına takvim eklemesi. Ayrıca buna bağlı kalarak, anımsatma özelliği de mevcut. Doğum günlerini, yapılacak işleri, unutmamanız gereken şeyleri Caterpillar 'ın takvim özelliğine programladığınızda, istediğiniz zamanda telefonunuzun sizi uyarmasını sağlayabiliyorsunuz.

Ayrıca SpringBoard 'ımıza Wallpaper desteği, telefonumuza tema desteği de vermektedir. SummerBoard uygulamasının yaptığı görevleri tek başına yapabilmektedir.

Neyse, yazının biraz karışık olduğunun farkındayım. :) En iyisi sizi programın kendi sitesine yönlendireyim. Buraya tıklayarak programın tanıtım sayfasına gidebilirsiniz.

Şimdi gelelim asıl meseleye. Bu programı nasıl limitsiz olarak kullancağız.
İlk önce bize Caterpillar 'ın 1.1.1 versyonu gerekiyor. Şu anda 1.2.1 versyonunu bu yöntemle çalıştırmak kesinleşmiş bir yöntem değil. Ne kadar yabancı sitelerde bazı kişiler update sonrasında programın çalıştığını söylese de, aynı yöntemi deneyen herkeste bu gerçekleşmemekte. Dolayısıyla biz işimizi sağlama alıp, 1.1.1 versyonunda çalışacağız.

**Başlamadan önce, eğer telefonunuzda hali hazırda bir Caterpillar versyonu varsa, mutlaka Uninstall edin.**

Bize gereken materyalleri edinmek için ilk önce Installer 'ınıza http://www.ioicn.com.cn/installer/ source'unu ekleyin. Source 'u ekledikten sonra Installer kategorilerinde IOICN Apps adı altında bir klasör oluşacak. İşlemimizi bu klasör altında bulunan iki package sayesinde gerçekleştireceğiz. Şimdi size adım adım yapacaklarınızı anlatacağım.

Adım 1: IOICN Apps klasörü altında bulunan Caterpillar 1.1.1 versyonunu kurun. (Versyon kesinlikle 1.1.1 olmalıdır. 1.1.1a ya da 1.2.1 değil..)
Adım 2: Kurulumdan sonra SpringBoard 'a gelin. Telefon Slide to Unlock ekranına dönecektir. Unlock ekranına geldiğinizde, telefonun kilidini açıp SpringBoard 'dan Caterpillar uygulamasını başlatın.
Adım 3: Caterpillar uygulamasını başlattıktan sonra, uygulama karşınıza en tepede 00000 yazan bir alan ve altında Trial, Register gibi butonlar olan 3 tane seçenekli bir ekran çıkartacaktır. (Bu arada versyonu yükseltmeniz istenirse, versyonu kesinlikle yükseltmeyin. Mesajı gözardı edin.) Bu ekranı gördüğünzde, Home tuşuna basarak programı kapatın.
Adım 4: Tekrar Installer 'a girin. Yine aynı klasör altında (IOICN Apps) adı "Caterpillar破解补丁" olan bir uygulama göreceksiniz. Bu uygulamayı kuracağız, ancak versyonuna kesinlikle dikkat edin. Uygulama versyonu 2.2 olmalı. Versyon kısmında 1.1.1a yazıyorsa, yanlış paketi görüntülüyorsunuz demektir.. Versyonu 2.2 olan paketi kuralım.
Adım 5: Bu paketi kurduktan sonra, telefonumuz yine en başa dönecektir. Caterpillar programını SpringBoard 'umuzdan açalım.
Adım 6: Caterpillar sorunsuz olarak başladıysa ve karşınızda "Smart Dialer, uCalendar, Reminder vb." bir menü görüyorsanız, Caterpillar 1.1.1 versyonunu başarı ile limitsiz lisans ile kullanmaya başlamışsınız demektir. Tebrikler :)

Şimdi, işlemimizin doğruluğundan emin olmak için yapacağımız birkaç adım daha kaldı. Bu işlemi, lisansımızı kontrol etmek için yapacağız.

Telefonumuzun Settings (Ayarlar) kısmına gelelim. Seçeneklerin en altında RiP Dev adında bir kategori göreceksiniz. O kategoriye girin ve en üstteki Caterpillar yazısına basın. "License Expires" kısmının altında "Never (Unlimited Use)" yazıyorsa, işlemimiz başarıyla gerçekleşmiş demektir. Artık siz de Caterpillar 'ın özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Unutmayın! Caterpillar uygulamasını asla güncellememelisiniz. Versyon daima 1.1.1 olarak kalmalıdır.

Son bir not;
Caterpillar programı, telefonunuzda SpringBoard ve Categories kurulu ise bazı ufak aksamalara neden olmakta. Bu aksamalar şu şekilde: Yeni bir uygulama kurduğunuzda ya da update yaptığınızda, SpringBoard ınıza gelen ikonları bir kategori altına alıyorsanız; kategori altına alma işleminden sonra bu ikon SpringBoard 'ınızdan gitmeyecektir.
Bu sorunu düzeltmek için telefonunuza Poof uygulamasını kurmanız yeterli olacaktır. Install ya da Update işleminden sonra, ikonu kategori altına aldıktan sonra Poof uygulamasını başlatın ve home tuşuna basarak uygulamadan çıkın. SpringBoard 'ınız tekrar resetlenecektir ve kaybolmasını istediğimiz ikonlar kaybolacaktır.

Caterpillar programının özelliklerini aktif etmek için ise, SpringBoard 'ınızdan Caterpillar programını çalıştırın ve karşınıza gelecek menüden istediğiniz özellikleri seçip Apply butonuna basın. Özelliklerin ayarlarını ise telefonunuzun Settings (Ayarlar) bölümü altındaki RiP Dev kategorisi altından yapacaksınız.

Hepinize kolay gelsin.

Hiç yorum yok: