7 Mayıs 2008 Çarşamba

Kate 1.3 - Cracked (Denenmedi)

KateCaterpillar programının devamı olan Kate, eski sürümlerinden farklı özelliklerle karşımızda.
Kate 'in kırılmasını dört gözle beklediğinizden eminim. Dolayısıyla lafı uzatmadan direk anlatıma girmek istiyorum.

Başlamadan önce şu uyarıları yapmakta fayda var:
Birincisi, bu anlatım Kate 'in kırılması yolunda yapılan ilk deneme olduğu için 100% stabil değil. Olumsuz sonuç almanız da olası. İlerleyen günlerde daha stabil yöntemler çıkacağından eminim. Çıkan yöntemleri paylaşacağım.
İkincisi, yapacağımız işlemler telefonumuzun dosya sisteminde değişiklik yapacağından ve konsol bağlantısı ile komutlar girmemiz gerekeceğinden dolayı, iyi düzeyde bilgi gerektiriyor. Eğer SSH üzerinden telefonunuzu yönetmeyi bilmiyorsanız, ilk önce bu konu hakkında dökümanlar okumanızı öneririm.
Üçüncüsü ise, ben şu anda bu crackleme işlemini telefonumda yapmaya çalışıyorum. Daha önce Caterpillar 1.1.1 versyonunu kullandığımdan ve 1.2.1 'e sahip olmadığımdan dolayı Kate 'i Trial sürümde başlatamadım ve bu nedenle crackleme işlemine başlayamıyorum. Yani bu anlatım henüz tarafımdan test edilip onaylanmış değil. Belki başarabilenleriniz olur diye bu anlatımı yazıyorum. Başarabilenler kesinlikle bu yazının altına yorum yazsınlar.

Unutmayın! Bu işlemler telefonunuzda hatalara neden olabilir... Bu riski göze alarak işlemi gerçekleştirin ya da gerçekleştirmeyin..

Başlıyoruz,
Herşeyden önce, telefonumuza daha önce Caterpillar kurduysak, 1.2.1 versyonu ile gelen "com.ripdev.kali.plist" adlı dosyayı yedeklememiz gerekiyor. Bu dosya telefonumuzun "/private/var/mobile/Library/Preferences/" dizini içerisinde bulunmakta. Dosyayı yedekleyin.

Eğer daha önce Caterpillar kullanmadıysak, Installer 'dan direk olarak Kate 1.3 programını kurun ve programı kurduktan sonra başlatın. Karşınıza çıkan ekrandan "Trial" butonuna basın ve programı süreli olarak kullanmaya başlayın.
Eğer programı Trial olarak başlatamadıysanız, yukarıda ki paragrafta bahsettiğim yedeklediğiniz "com.ripdev.kali.plsit" dosyasını "/private/var/mobile/Library/Preferences/" dizini içerisine atın ve tekrar programı başlatıp Trial 'i seçin. Programı süreli olarak kullanmaya başlayacaksınız.

Şimdi bilgisayarımıza dönelim ve adı vaild-date.txt adlı bir yazı dosyası oluşturalım. Bu yazı dosyasının içerisine değişik bir kombinasyon ile tarih yazacağız. Bu tarihi şöyle yazacağız:
Mesela ben 7 Mayıs 2008 saat 21:25 'de Kate 'i indirip kurdum diyelim. Bu dosyanın içerisine yazacağım tarih 050821252008 olarak görünecek. Bu yazım tekniğinin mantığı şöyle:

050821252008
05: Ay 08: Gün 21: Saat 25: Dakika 2008: Yıl

Gün kısmını, Kate 'i Install ettiğiniz günün bir sonrasındaki gün olarak yazın. Yani 7 Mayıs 'da Install ettiyseniz tarihe 8 Mayıs yazıyorsunuz.

Bu işlemden sonra, yazı dosyasını kaydedip kapatalım ve telefonumuzun "/Library/MobileEnhancer/" dizini altına gönderelim.

Şimdi Kate yükleyicisinin ve Kate programının dosyalarında çeşitli değişiklikler yapacağız. İlk önce yükleyicinin değişikliğini yaparak başlayalım.
Buraya tıklayarak indireceğimiz KateData.rar adlı RAR dosyasının içinden çıkan KateData dosyasını telefonumuzun "/private/var/mobile/Library/RiPInstall/" dizini altında bulunan orjinal KateData dosyası ile değiştirelim ve CHMOD ayarını 644 yapalım.

Şimdi de Kate programının ana dosyasında değişiklik yapalım. Buraya tıklayarak indireceğiniz Kate.rar adlı RAR dosyasının içinden çıkan Kate dosyasını, telefonumuzun "/Applications/Kate.app/" dizini altında bulunan orjinal Kate dosyası ile değiştirelim.

Kate dosyasını değiştirdikten sonra, bir dosya transfer programı ile dizinin içini görüntüleyelim. Kate dosyasının izinleri "-rwsr-sr-x" olarak görünmeli. Eğer böyle görünmüyorsa, telefonumuzun SSH konsoluna bağlanıp aşağıdaki komutları girin:
chmod a+s /Applications/Kate.app/Kate
chown root:wheel /Applications/Kate.app/Kate

Bu adımı da yaptıktan sonra yapacağımız tek şey SpringBoard umuza gelip Kate 'i çalıştırmak olacak. Kate'i çalıştırınca karşımıza çıkan listenin en altında iki tane farklı seçenek olacak. Bunlar "crackA" ve "crackz" olarak isimlendirilmiş. Bu seçenekler seçili iken programın sağ üst köşesinde bulunan "Apply" butonuna basıyoruz ve seçeneklerin uygulanmasını bekliyoruz. Seçenekler uygulandıktan sonra telefonunuzun restart edilmesi gerektiği söylenecek. Çıkan mesajdan Restart edin.

Vaadedilene göre, telefon tekrar başladığında kurduğunuz Kate 1.3 programı cracklenmiş olacak. Eğer başardıysanız sizi tebrik ederim. Programı güle güle kullanın :)
Başaramadıysanız da üzülmeyin. Yakın zamanda farklı yöntemler de çıkacaktır. Şahsen ben de henüz bu yöntemi başarılı bir şekilde uygulamış değilim.

Başarıp başarmadığınızı da şu şekilde anlayabilirsiniz:
Telefonumuzun Settings (Ayarlar) kısmına girelim ve en alttaki RiP Dev kategorisine basalım. Çıkan listenin en başında bulunan Kate e basalım. Karşımızda Expired license gibi birşey yazmıyorsa muhtemelen başardınız demektir. Zaten telefonunuzun yazı fontları değişirse muhtemelen başarmışsınızdır.

2 yorum:

iphone-hexworks dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Hocam burada anlattığın herşeyi tek tek uyguladım ve başarılı oldu. Kate yi şuan sorunsuz ve full olarak kurdum. Emeğine teşekkür ederim. Saygılar Sunarım. (Umarım en yakın zamanda aramıza dönersin)
İyi Çalışmalar